0item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

KAI

KAI er et større konglomerat hjemhørende i Seki, der med sine knive under navnet KAI Shun leverer nogle af de absolut bedste japanske knive på markedet.

For at understrege det forhold bør det nævnes, at KAI også producerer kirurgiske instrumenter til medicinalindustrien – og at deres KAI Shun kartoffelskrællere faktisk produceres på samme fabrik. Det er med andre ord seriøse ting, vi har med at gøre her.  

De mest populære knive fra KAI Shun finder man i serierne Classic og Premier. Knivene i disse serier minder teknisk meget om hinanden.

Begge er smedet i 65 lag stål, hvor kernen er af KAIs egenudviklede VG-MAX legering – det er højtlegeret rustfrit stål, der er hærdet særdeles hårdt, således at knivens skarphed holder længe.

Der er mange andre – også japanske - producenter, der har forsøgt at genskabe denne opskrift, men få formår at smede sine knive så smalt i bladet, som KAI gør. Marginale forskelle i knivblades tykkelse kan være vanskelige at se, men afsløres nemt selv af lægmand. Det er denne ekspertise i smedningen af kniven, som i udgangspunktet er svær at se, men som gør hele forskellen.
 
Læg dertil nogle æstetisk meget smukke knive – f.eks. har Shun Classic et meget stilrent design, der bygger på det helt traditionelle japanske højrehåndsskæfte, og er særdeles lækkert udført. Storebroderen Shun Premier er udført med skæfter i amerikansk valnøddetræ og knivbladene er med hamret overflade for at understrege den håndværksmæssige arv, KAI i dag bygger på.

Man bør selvsagt passe på sine knive, som var de værktøjer - for det er de. Knivene fra KAI Shun er ingen undtagelse, og særligt grundet den tynde smedning og det ultrahårde kernestål bør man være forsigtig med hvad man skærer i.

Hovedreglen er at undgå at skære i ben – også kyllingeben – samt frosne emner. Man gør også klogt i ikke at bruge sin KAI Shun, til at udskære f.eks. en meget hård parmesanost. Som med alle andre køkkenknive hører knivene fra KAI Shun ikke hjemme i en opvaskemaskine, og skal derfor vaskes op i hånden.

Knivene bør for optimal ydelse vedligeholdes med et keramisk strygestål, og de bør kun slibes på våd- eller diamantsten – eventuelt af professionelle, som kun anvender vådsten til slibning.

KAI