0item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kay Bojesen

Kay Bojesen

Designer og sølvsmed Kay Bojesen er blevet verdenskendt for at skabe trædyr med sjæl og charme. Kay Bojesen har skabt mere end 2000 stykker kunsthåndværk, hvilket gør ham til en af Danmarks mest produktive kunsthåndværkere gennem tiden.

Kay Bojesen er nok mest kendt for de legende og smukt udførte aber, som han designede i 1951.

Den elskede abe ser dagens lys i 1951. Aben blev oprindeligt udført i teak og limba og er et levende bevis på at Kay Bojesens arbejdede ud fra at linierne i et produkt skal "smile".

Historien bag aben er at Kay Bojesen blev spurgt, om han ville designe en knagerække til en børnemøbel-udstilling. De lange arme bragte knagen ned i børne-højde og de korte ben gav plads til at hænge hue og halstørklæde op.

I 1919 blev Kay Bojesen gift og fik sønnen Otto, hvilket var med til at sætte gang i Kay Bojesens fascination af børn, legetøj og træ.

Kay Bojesen mente at design skal være rundt, blødt og føles godt i hånden og med disse grundtanker som udgangspunkt har han skabt sine elskede træfigurer, der appellerer til barnet i os alle. Kay Bojesen begyndte seriøst at dyrke sin interesse for at arbejde i træ i 1930’erne, og efterfølgende skabte han en hel serie af dyr, der levede op til de idealer.

Bojesens formål var ikke at lave tro kopier af virkelighedens dyr, han ville i stedet skabe fantasifulde varianter, hvor linjerne “smiler”.

En af vores favoritter er Kay Bojesen turtelduer i egetræ.

Turtelduen der er kendt både i ornitologien og mytologien for sit livslange partnerskab med sin mage. Turtelduen, som er en mindre udgave af den kulørte slægtning, sangfuglen, er udført i tofarvet naturtræ, og sælges parvis som den ultimative gaveide til alle ”redebyggere” fra indflytterfest til bryllup.

I dag er Kay Bojesen blandt Danmarks store designnavne og hans store samling af kunsthåndværk er blandt de mest efterspurgte. Kay Bojesen er mest kendt for sine legende livsglade aber, turtelduer, livgardister og andre trædyr, men hans store produktion omfatter også smykker, bestik, tekander og sølvpokaler.

Se vores store udvalg af design fra Kay Bojesen her på Bahne.dk eller i en af vores mange butikker.

Kay Bojesen