0item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Lykketrold

Et dansk ikon er vendt tilbage! Shop Lykketrolde på Bahne.dk.

Lykketrolden er skabt af Thomas Dam tilbage i 1930. Lykketrolden/ gjøltrolden er hans mest kendte værk, som opnåede verdensberømmelse i 60’erne.

I juni 2015 blev Lykketrolden relanceret, og sortimentet består i dag af 20 forskellige trolde i 3 forskellige størrelser. Alle er de udført i specialkeramik med ægte fåreskind som hår, der kan vasket og styles, som modtageren ønsker.

Lykketrolden er desuden et statussymbol som lykkebringer.

Lykketroldens oprindelse startede, da Thomas Dam ville lave en gave til hans datter - designet ud fra hans eget spejlbillede. Efter designet af denne, blev Thomas Dam ved med at snitte flere trolde, og det udviklede sig stille og roligt til, at hele familien lavede Lykketrolde.

Efterspørgslen blev sidenhen så stor, at Dam-familien måtte bygge en fabrik, der kunne producere flere Lykketrolde. Lykketrolden blev med tiden sat i masseproduktion og i 1963 blev den kåret som årets legetøj.

Men udover at være et stykke legetøj, har Lykketrolden også et statussymbol som lykkebringer. Bl.a. var Lykketrolden med da den første kvindelige pilot, Betty Miller, krydsede Stillehavet.

Find din næste Lykketrold på Bahne.dk - enten til dig selv eller til en du holder af.

Lykketrold