• Mere end 10.000 gaveideer
  • Byt i alle Bahnes butikker
  • Levering indenfor 1-3 hverdage

 Find butik og åbningstider

MENU
Indlæser

Kay Bojesen

90 Produkter
Sorter efter
  1. Position
  2. Produktnavn
  3. Pris
  4. Brand

Kay Bojesen

Designer og sølvsmed Kay Bojesen er blevet verdenskendt for at skabe trædyr med sjæl og charme. Kay Bojesen har skabt mere end 2000 stykker kunsthåndværk, hvilket gør ham til en af Danmarks mest produktive kunsthåndværkere gennem tiden.

DANSK DESIGN MED HUMOR OG GLIMT I ØJET

Kay Bojesen er en af de helt store danske designere fra 1900-tallet. Han specialiserede sig indenfor mindre, dekorative ting til boligen, og især hans abe i træ er et stærkt, grafisk designobjekt, der er kendt og elsket blandt store og små. Aben findes i dag i næsten alle danske hjem og er ikke kun en del af dansk designkultur, men også en del af danskernes hverdag. Som en af de første indenfor dansk kunsthåndværk lod Kay Bojesen sig begejstre af funktionalismen, og de rene linjer, som vi kender fra dansk møbeldesign og arkitektur fra samme tid, ses tydeligt i Kay Bojesens arbejde.

VÆKKER TRÆET TIL LIVE

Kay Bojesens verdensberømte abe fra 1951 er et skoleeksempel på hans designfilosofi: den har sjæl og humor, runde og bløde former, den er enkel og solid, og vigtigst af alt sætter den gang i fantasien og inspirerer til leg. Ud fra disse grundprincipper skabte Kay Bojesen en lang række træfigurer, der appellerer til barnet i os alle og giver humor og personlighed i indretning – uden at det bliver barnligt takket være det stærke, grafiske udtryk. Når der udvikles nye figurer i dag er det altid med udgangspunkt i Kay Bojesens designfilosofi og med inspiration i hans designarkiv. Der hviler en enorm respekt om Kay Bojesens arv og hans unikke formsprog.

HYGGE OG STIL

Kay Bojesens figurer har en unik evne til at skabe et personligt og kreativt udtryk i enhver bolig, og de giver den kombination af hygge og stil, som den skandinaviske boligindretning er kendt for. Figurerne indbyder til at lade os være kreative og legende i den måde vi bruger dem på, og de skaber smil og sætter fantasien gang uanset hvilket rum, de placeres i. De har en ganske særlig sjæl, der gør, at vi kommer til at holde af dem. En Kay Bojesen abe går fx typisk i arv i danske familier, ligesom det ikke er rigtig fødselsdag uden en lille garde på fødselsdagsbordet.

EN HYLDEST TIL GEORG JENSEN

Mange af Kay Bojesens figurer er navngivet efter vigtige person i hans liv, og sangfuglen ”Georg” er ingen undtagelse. Selvom det i dag er legetøjet, Kay Bojesen er mest kendt for, blev han faktisk uddannet som sølvsmed i 1910 efter at have afsluttet sin læretid hos sølvsmeden Georg Jensen. ”Georg” har derfor næb og ben beklædt med bladsølv og en smuk, grøn nuance inspireret af sølvsmykker fra den tid.

NATIONAL OG INTERNATIONAL ANERKENDELSE

Kay Bojesens arbejde har både været udstillet i soloudstillinger og har indgået i en lang række kunst- og designudstillinger over hele verden. Figurerne kommer også rundt i hele verden, når danskere flytter til udlandet, hvor der er traditioner for at tage en eller flere figurer med som et minde om noget rigtig dansk.